Modlitba za mír a přežití českého národa – každého 13. dne v měsíci – Mariánský sloup, Malostranské náměstí, Praha

ruce, dotek, podpora, pomoc, modlitba, něha
Dotýkající se pomocné ruce. Modlitba za mír. Zdroj Pexels

Pravidelná společná modlitba za mír a přežití českého národa se koná na Malostranském náměstí každého 13. dne v měsíci. Všichni se můžeme připojit online či na místě. Modlitba je první krok, další činy musí následovat. Budou volby a můžeme změnit k lepšímu směřování naší země.

V těch nejnáročnějších časech, kdy už přestávají fungovat klasické postupy a všechny možnosti k pozitivnímu obratu situace již byly vyčerpány, je potřeba vyzkoušet ty méně tradiční cesty a způsoby k řešení situací.

Asi není potřeba znovu sáhodlouze popisovat zoufalou situaci, ve které se jako země a jako národ nacházíme. Takže se pojďme podívat po tom netradičním řešení.

Už totiž víme, že: „Aby člověk přilákal štěstí, musí využít každou vhodnou příležitost“ (motivační obraz s tímto citátem k dostání zde) a o míru platí to samé.

Modlitba jako cesta ke zvrácení neblahého vývoje situace

Modlitba je v podstatě vždy tím jediným a často bohužel i posledním nástrojem, ke kterému se lidé obracejí v době nouze.

Jakmile dojde k vyčerpání všech ostatních možností umožňujících pozitivní obrat k lepšímu, tak co zbývá? V kritické osobní chvíli si i mnozí zapřísáhlí ateisté rádi vzpomenou na poslední nástroj, který může pomoci zvrátit nepříznivý vývoj situace a tím je modlitba.

Mnozí velcí vůdci na planetě znali a znají nástroj modlitby. Už i Winston Churchill v dobách druhé světové války začínal některé válečné porady modlitbou za ochranu a pomoc k nalezení řešení k pozitivnímu obratu situace. Stejně tak bylo v této době svoláno několik národních dní modliteb za pozitivní vývoj situace pro Británii (více zde).

Ani další z velkých státníků současnosti se netají tím, že zahajuje porady nad budoucností své země modlitbou (více zde). A skutečný obrat k lepšímu se dostavuje.


Cílená modlitba za mír záchranu a přežití České země

Tato modlitba za mír probíhá každého 13. dne v měsíci v 18:00 u Mariánského sloupu na Malostranském náměstí v Praze (více zde).

Již dvakrát proběhla společná modlitba k patronům České země za mír, bezpečí, ochranu, prosperitu a přežití naší země a českého národa.

modlitba, mír, Praha, Mariánský sloup
Modlitba za mír, každého 13. dne v měsíci od 18 hodin. Zdroj: Národníproud.cz

Tato modlitba umožňuje společně vyslat jednotnou myšlenku, záměr, zprávu či požadavek na mír, který si přejeme jako všichni zdravě a správně smýšlející lidé naší země.

Modliteb je možné se zúčastnit přímo na místě i přes video online na dálku. Doporučuji všem čtenářům, aby se zapojili a připojili. A posílili tak skutečnou myšlenku a přání míru, bezpečí, ochrany, prosperity a přežití naší země a našeho národa.

Není však třeba čekat až do 13. dne v měsíci. Modlitbu za mír a přežití českého národa může realizovat každý sám za sebe i mimo tento den. Už naštěstí víme, že: „Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek“ (motivační obraz s tímto citátem k dostání zde).

Modlitba za mír je jen první krok, pak následuje vytrvalá a tvrdá práce

Taková modlitba za mír je ale jen začátek. Je to taková duchovní podpora, která nám má dodat sílu pokračovat a vytrvat v hledání vhodné cesty vpřed. Pak musí následovat tvrdá práce na tom, abychom věci začali měnit k lepšímu kolem sebe svými slovy i činy v našem fyzickém okolí.

Všichni, kteří skutečně chtějí mír, tedy nikoliv ti co o tom pouze mluví, ale ve skutečnosti podporují válku a destrukci, potřebují navázat i dalšími kroky.

Už totiž víme, že: „Nebesa pomáhají těm, kteří si dovedou pomoci sami“ (motivační obraz s tímto citátem k dostání zde).

Prvním takovým dalším krokem, který může učinit každý sám za sebe je otevřeně a nejlépe veřejně odmítnout válku, destrukci a úpadek i jejich jakoukoli podporu. Stejně tak odmítnout všechny, kteří válku, destrukci a úpadek podporují, vyvolávají a udržují v chodu a to zejména zneužívám prostředků ostatních lidí.

Další kroky přijdou přirozeně samy. Každý může hledat cestu jak pokračovat dál, ke splnění svého přání míru. Přestat podporovat válku a destrukci v jakékoli formě je prvním krokem k míru. Přestat podporovat ty, kteří podporují válku je další velkým krokem k míru.

Další kroky má každý ve své vlastní režii. V dohledné době budou hned dvoje volby. A my tak máme další šanci dokázat, že skutečně chceme mír.

Vyžeňme z naší politiky přizdisráče, válečné štváče a dosazené loutky, které slouží jiným.

Je čas modlit se za mír a jednat. Změna k lepšímu se nestane sama. Musíme jí pomoct.

K tomu je dobré vědět, že: „Vytrvalost přináší štěstí“ (motivační obraz s tímto citátem k dostání zde).

— konec článku —

Dál se můžete podívat do e-shopu Motivář.cz a vybrat si z řady designových motivačních obrazů s citátem s podtitulem „denní dávka motivace a dobré nálady“. Případně se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) anebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu. A nebo si pořídit hezkou voskovou svíčku z rodinné manufaktury (zde).

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: