Nádherná zelená: milý film plný dobré nálady a nadhledu

La Belle Verte, nádherná zelená, film
Film Nádherná zelená (1996). Zdroj ČSFD

Milý film Nádherná zelená do nemilé doby. Zadívejme se chvíli na svět z nadhledu nezaujatého cizozemce, který nám přináší nadhled nad fungováním naší civilizace i nápady jak se vypořádat s mocí korporací a je plný zajímavých kontrastů a netradičních pohledů na lidskou civilizaci.

Pokračuje neustávající proud ubohosti, kterým nás zásobuje „česká“ vláda zaprodaných loutek včetně rádoby prezidenta v rukách nadnárodních korporací alias globálních fašistů a vrahů. Už se nás roky pokoušejí vyhladit nebezpečnými toxickými jedy s mRNA či imigrací cizinců do naší země.

Tito psychopati se také podílejí našimi vlastními penězi na vyhlazování Ukrajinců skrze podporování tamního nacistického režimu, který už dlouho ohrožuje budoucnost celé Evropy.

Média hlavního proudu jim vehementně přisluhují jako laciné úplatné šlapky a šíří globalistické/vládní lži a nebezpečné ideologie a propagandu, kde to jen lze. Tolik shrnutí dnešní situace.

Dobré na tom ale je, že už i díky naprosto bezprecedentnímu a setrvalému tlaku výše popsaných loutek je velké množství lidí, kteří tento úpadek přestávají podporovat. Dokonce prokoukli jaké lži a zvrácenosti se nám tu šíří. A rychle a usilovně pracují proti stávajícími režimu úpadku. Rychle se pak přidávají další, kterým už celé toto zvrácené divadlo začalo hluboce vadit.

Ještě lepší zprávou je, že už brzy budou další volby, ve kterých budeme tyto ubohé politické loutky moci nahradit pronárodními politiky. A to také uděláme. Zaprodance vyšleme do propadliště dějin se vzkazem už nikdy víc.

Do té doby však musíme ještě chvíli vydržet. Už totiž víme, že „Vytrvalost přináší štěstí (motivační obraz s tímto citátem k dostání zde). I v tomto záměrně zhušťovaném a cíleně hluboce negativizovaném čase, je potřeba hledat momenty inspirace a pozitivní nálady.

A také si přitom potřebujeme trochu odpočinout od toho setrvalého nátlaku, abychom to všechno vydrželi i mohli pracovat na přežití naší země, našich bílých lidí v naší vlastní zemi a našeho národ jako celku i do budoucna.


Francouzský film Nádherná zelená aneb jak na konzum a korporace

A právě nabírat trochu pozitivní nálady do života nám umožňuje francouzský film Nádherná zelená (1996). Pojednává o mimozemšťanech, kteří se již vypořádali se zlem korporátů, konzumu a zhoubnosti svého světa. A poučení si teď již žijí v míru, pohodě a souladu s přírodou. Občas se také vydávají zjistit stav okolních civilizací ve vesmíru, aby se dozvěděli, jak se jim daří.

Jen na tu planetu Zemi se nikomu moc nechce. Je ale potřeba zkontrolovat stav tamní civilizace, ale všichni vědí, že problémy Země jsou tak velké, že se všichni kdo mohou raději vyhnout dobrovolnému „výletu“ na Zemi. Až na jednu tamní ženu. Rodina jí sice od cesty odrazuje, ale přesto se sem vydá…

Střet „vesmírné“ harmonie s negací a agresivitou pozemské civilizace

Úžasné záběry filmu Nádherná zelená nám ukazují kontrast života civilizace na Zemi z pohledu cizozemce a jsou prostě fascinující.

Střet této „vesmírné“ harmonie s místním prostředím, sobectvím, negativitou, zuřivostí a agresivitou obyvatel země, tedy lidmi, nám umožňuje sledovat vlastní civilizační chování z milého nadhledu. Krásný kontrast pak film zobrazuje u používání peněz, hamižnosti, konzumu a moci.

Přímo fascinující je pak zobrazení rozdílu, při kterém „mimozemšťanka“ odpojí některé lidi od strachu, hněvu a vůbec toho mylného a zlého fungování.

Lidé pak přestávají žít svým zlým životem a začínají se radovat jak malé děti a všímat si pozoruhodností světa, ve kterém žijí.

Film pro otevření očí a pro radost

Myslím, že i mnoha lidem u nás může film Nádherná zelená pomoci otevřít oči svým nadhledem a pozorování chování a jednání lidí na naší zemi.

Je to krásná analogie, která umožňuje pochopit, že mnohé jednání, na které jsme si již zvykli je nejen zhoubné a nemocné, ale také to tak být nemusí. Můžeme žít v míru, harmonii a bezpečí. Ale musíme chtít. Nikdo jiný to za nás neudělá.

Jestli lze film Nádherná zelená popsat výstižně jedním slovem, pak to slovo je „milý“. A to je asi to nejdůležitější.

Najít v celém tom stávajícím marastu alespoň něco milého, co umožní člověku se zase trochu pousmát a uvědomit si v čem se nacházíme.

Tak příjemné sledování a mějme na paměti, že „Nebesa pomáhají těm, kteří si dovedou pomoci sami“ (motivační obraz s tímto citátem k dostání zde).

— konec článku —

Dál se můžete podívat do e-shopu Motivář.cz a vybrat si z řady designových motivačních obrazů s citátem s podtitulem „denní dávka motivace a dobré nálady“. Případně se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) anebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu. A nebo si pořídit hezkou voskovou svíčku z rodinné manufaktury (zde).

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: