Historie nekryté měny: mají jeden totožný výsledek – krach

burn, notes, bill, dollars, fire,
Hořící dolary ilustrují, jak rychle státní měny klesají v hodnotě. Zdroj: Unsplash

Nekryté měny a bankovky v českých zemích i jiné bankovky v Evropě vznikly v podstatě jako podvod. Pro nedostatek drahých kovů. A ukazují nám, jak skončí všechny papírové a jiné peníze, které nejsou kryté skutečnými penězi – zlatem nebo stříbrem. Skončí krachem.

Toaletní papír, záchod, talíř, na talíři
Kvalitní krmení lidí masmediálním obsahem brání vidět realitu. Státní bankrot mnoha zemí se blíží jako součást globalistické agendy zotročování. Velmi tomu pomáhá udržování nekryté měny.

Už první papírové peníze zkracovaly

Údajně první historie nekryté měny začala v Evropě ve chvíli, kdy začala tisknout papírové peníze Stockholmská banka v roce 1661. Důvod pro jejich vznik byl prostý, nedostatek drahých kovů. Tedy nedostatek skutečných peněz.

Současně se objevuje záminka k přesvědčení veřejnosti k jejich používání a to je pohodlnost. Užívání bankovek je přeci tak pohodlné, nemusíte s sebou tahat ty těžké kovové mince.

Jak už to ale bývá, ani tento experiment se bohužel příliš nevydařil. Jako vždycky pak začala banka zneužívat svého práva vytvářet peníze tak, že jich tiskla víc a víc a jejich krytí bylo stále menší a menší.

Jinými slovy vyvolávala inflaci a znehodnocovala svou měnu, kterou současně neměla čím krýt.

Už tento první evropský pokus skončil bankrotem a jejich vydavatel ve vězení. Stejně jako všechny nekryté peníze, které se od té doby začaly šířit světem jako lavina.


První bankcetle v českých zemích zbankrotovaly

První papírové bankovky v českých zemích začala vydávat Marie Terezie v roce 1762. Ne snad z velké prozíravosti nebo lidumilnosti, ale spíš z prostého zoufalství.

Rakousko Uhersko bylo v té době po válce s Pruskem na dně. Nemělo čím splácet své dluhy. Tak si místo skutečných peněz ve zlatě a stříbře začali tisknout papírky.

Není s podivem, že tyto papírové peníze skončili opět fiaskem a bankrotem. Trvalo to jen trochu déle, než první evropský pokus.

Papírové peníze jako derivát zlata a stříbra

Papírové peníze státních útvarů jsou jen derivátem či chcete-li odvozeninou od drahých kovů. Všechny velké měny, které stále existují ještě dnes, původně slibovaly, že když si v nich uložíte své zlato, můžete si ho kdykoli vyzvednout.

Britská libra, švýcarský frank, americký dolar i mnohé další měny. Buď slibovaly přímo vyzvednutí v emitující bance nebo alespoň to, že vám vaše bankovky vymění za výše uvedené bankovky, které můžete za fyzické kovy směnit.

Tím se ze skutečných peněz stal příslib. A jak šel čas, tak zkorumpované a zoufalé státy ve snaze financovat všechno možné sliby prostě začaly porušovat. Z těchto porušených slibů vznikly dnešní nekryté peníze.

A kdykoliv vydavatelé těchto slibů začali tisknout víc papírových peněz, než měli zlata a stříbra, skončilo to nezdarem a bankrotem. A to je také důvod, proč dnes dostanete za jeden původní dolar krytý drahým kovem celý pytel peněz, za které si pomalu nekoupíte ani rohlík.

Nevadí, už naštěstí víme, že je lepší hledat řešení a i v náročných dobách se vyplatí rčení: „nedívej se příliš daleko dopředu, ale jdi dál s klidným srdcem“ (motivační obraz s tímto citátem k dostání zde).

Peníze jako dluh což jsou nekryté měny

Kufr plný bezcenných peněz
Místo jedné kovové mince z drahého kovu dnes dostanete v lepším případě celý pytel papírových peněz s minimální hodnotou. A brzy klidně i celý trakař pytlů bezcenných peněz. V horším jen bezcenné elektronické zápočty. Zdroj: Pexels

A jsme zpátky v dnešní době. Dneska už jsme tak daleko, že nepotřebujeme ani ty papíry, se kterými byste si mohli po jejich bankrotu alespoň zatopit. Dnes jsou to pouze elektronické zápočty.

Jejich „hodnota“ je daná pouze slibem, že ten, kdo si půjčil je také splatí. Nemluvě o tom, že s každým dalším úvěrem vznikají pokaždé další nové peníze.

Dnes tak není potřeba ani tisknout. Jste-li banka, prostě si emitujete peníze jejich půjčováním. Čím víc se půjčuje, tím víc jich je v oběhu, tím víc rostou ceny a tím vyšší je inflace.

A dostáváme se na skvělé téma bankovnictví částečných rezerv. Tedy, že banky si mohou z každé vložené koruny multiplikačním efektem vyrobit další peníze (příklady zde). Banka musí z každého vkladu v naší zemi držet pouze 2 % v rezervách. Ostatní peníze, tedy 98 % z původních vkladu půjčuje dál. Někdo další si je půjčí, utratí a jejich příjemce je zase uloží v bance, která je zase vezme a zase půjčí a tak dále.

Z jednoho vloženého milionu tak banky udělají další desítky milionů, které vesele proudí ekonomikou a přestože reálně neexistují, nám tak všechno zdražují pod rukama, protože množství nových peněz prostě dělá inflaci všeho skutečného.

Třeba v takové milé eurozóně pak banky drží pouze 1 % rezerv, takže tam do oběhu proudí ještě více nových peněz, než u nás.


Inflace a nekryté měny

Kdybyste se tak dnes divili, proč všechno tak prudce zdražuje, tak se stačí podívat na to, jak nám ČNB mile tiskne koruny jako o závod. Respektive tiskla posledních deset let jak o závod. Vlastně nám od začátku říká, že bude tisknout peníze, aby vaše peníze znehodnocovali (psal jsem zde).

Je sice chvályhodné, že také nakupuje zlato, ale je potřeba si uvědomit, že i když nakoupí sto tun zlata, bude to znamenat pouze necelých 10 gramů na jednoho občana ČR.

A bude to současně znamenat hodnotu do 5 % celkových rezerv ČNB (zde). Tedy všechny ostatní naše prostředky má ČNB v nekrytých inflačních penězích ať ve formě nekrytých elektronických zápočtů jiných zemí, či dluhopisů stejných nebo jiných těžce zadlužených zemí nebo v poslední době i novinkou ve formě akcií stejně tak prudce nadhodnocených firem, které hrozí znehodnocením.

Je tak na místě otázka, zda si spíš s nákupem zlata centrální banky nepřipravují zadní vrátka, aby mohli provést měnovou reformu, až se provalí, že současné peníze jsou v podstatě bezcenné.

Ale buďte v klidu. Veškeré takzvané autority vás v tom samozřejmě nechají pořádně vykoupat a nakonec to zaplatíte vy všichni. Je proto dobré vědět, že „nebesa pomáhají těm, kteří si dovedou pomoci sami“ (motivační citát s tímto obrazem k dostání zde). A je tak lepší nespoléhat, na to, že vám někdo pomůže. Návrh řešení na konci článku.

Nekryté měny alias peníze na financování válek

Je také zajímavé, že v podstatě všechny novodobé války financovaly vlády skrze nekryté papírové peníze. Tato forma měny totiž umožňuje státům bez jediného skutečného zlaťáku v trezoru tisknout bankovky do alelůja.

Vlády se díky tomu nemusí ptát svých občanů, zda souhlasí s financováním toho či onoho a zda budou souhlasit s tím, že tu všechnu destrukci zaplatí ze svých kapes. Prostě si vytisknou další peníze, čímž samozřejmě udělají další inflaci, čímž to nakonec stejně zaplatí všichni.

Tím se vládám podařilo přelstít občany a zafinancovat tak nejednu válku a štvavou kampaň. Ostatně to vidíme na celé novodobé historii Spojených států. I dluhopisy států vznikly často právě jako prostředek k financování války penězi, které neměli.

A když už toto finanční zoufalství dosáhlo svého vrcholu, došlo k odtržení měny od zlata a rozjelo se inflační kolečko, které dodnes financuje válčení Ameriky po celém světě.


Financování euroamerické války na Ukrajině

Ano, ani válka na Ukrajině se v tomto příliš neliší. Peníze v dnešní době vznikají a jsou tištěny vládami proto, aby mohly masivně financovat dobývání nových území euroamerickou, takzvaně západní civilizací.

Inflaci nám politici vytvářejí i v Čechách formou prudkého zadlužování státu. ČNB tomuto úsilí nadšeně sekunduje udržováním nízkých úrokových sazeb. To umožňuje globálními fašisty dosazené české loutkové vládě nás dál zadlužovat a zahraničním cizopasníkům udržuje penězovod, aby mohli vesele vysávat život z naší země.

Ať už skrze skrze úroky ze zbytečných dluhů, zbytečnými nákupy předražených amerických vojenských šmejdů, zaručováním se za dluhy zbankrotovaném a rozkradenému nacistickému režimu na Ukrajině či mnoha jinými způsoby.

Ba co víc, celé to umožňuje dál podporovat zabíjení Ukrajinců i Rusů a oslabovat tak pozici Slovanů v Evropě. A to ve prospěch nových multikulti islámských a jiných hnědo-černo barevných agresivních zoufalců ze severní a jiné Afriky, kteří zde nikdy nezapadnou a budou pouze narušovat chod naší společnosti tak dlouho, dokud je nevypakujeme pryč z Evropy.

Je to smutné, ale děje se to.

To všechno je důsledek nekrytých peněz a umožnění psychopatům s nimi nakládat v náš neprospěch.

Zlato, peníze, hotovost, investice, rezerva, platidlo, měna
Investiční zlato jako rezerva, peníze, hotovost i investice v jednom. Zdroj: Unsplash.

Zlatý projekt

Díky mé vysoké míře nedůvěry ve státní správu a fungování nekrytých měn jsem založil nový projekt určený k prodeji fyzického investičního zlata a stříbra. Oficiální oznámení o celém projektu sice ještě chvíli potrvá, než všechno nastavím, ale už nyní se mohou zájem hlásit o informace i případný nákup. Protože zlato nejenže nepodléhá inflaci ani měnovým reformám, ale je platidlem už tisíce let.

A bude i dlouho potom, co se na prach rozpadnou současné globalistické instituce typu Evropská unie či jiné zvrácené projekty. A protože je lepší nečekat, až přijde bouře a zakotvit do bezpečí zlatého přístavu včas, tak musíme počítat s tím, že „Aby člověk přilákal štěstí, musí využít každou vhodnou příležitost“ (motivační obraz s tímto citátem k dostání zde).

— konec článku —

Dál se můžete podívat do e-shopu Motivář.cz a vybrat si z řady designových motivačních obrazů s citátem s podtitulem „denní dávka motivace a dobré nálady“. Případně se domluvit na osobní konzultaci ohledně možností ochrany majetku i přes přicházející ekonomické turbulence (zde) anebo se můžete podívat na Videobesedu o pouti do Santiaga de Compostela (zde) a třeba si přitom i trochu vyčistit hlavu. A nebo si pořídit hezkou voskovou svíčku z rodinné manufaktury (zde).

I nadále se však můžete těšit na další zajímavá témata. Rozhodně se proto zapište k odběru novinek do formuláře níže, aby Vám nic neuniklo nebo podpořte provoz tohoto blogu příspěvkem (více zde).

Přihlásit k odběru novinek: