Blog slaví druhé narozeniny

Cestovatelský a názorový blog www.jindrichsmitka.cz slaví druhé výročí fungování
Druhé výročí a narozeniny blogu. (Foto zdroj: samphotostock)

Cestovatelský a názorový blog www.jindrichsmitka.cz má za sebou první dva roky existence. Proč vzniknul, co se nejvíc četlo, kolik sem chodí návštěvníků a čemu se bude věnovat do budoucna se dozvíte v tomto článku.

Psal se červen roku 2016, když jsem v teplém předletním počasí spouštěl blog www.jindrichsmitka.cz s výhledem na brzký odchod z domova do španělského poutního města Santiágo de Compostela. Při zpětném pohledu jsem zjistil, že jsem o své budoucí cestě nevěděl prakticky nic.

Hned první článek (zde) ze 7. 6. 2016 nastínil určitý plán, který se mi několikrát rozpadl. Původně očekávaných 2200 kilometrů se změnilo na 3000 a stejně tak rozpočet se oproti očekávání ztrojnásobil. Nakonec jsem tam ale došel a dnes jsem rád, že jsem se do Santiága tenkrát vypravil.

Informovat blízké a jako deník

Původním účelem, pro který jsem blog zřizoval, bylo informovat blízké o vývoji své cesty a také jako forma deníku pro sebe sama. To abych nezapomněl, kde všude jsem byl a co všechno jsem tam zažil a koho potkal.

Částečně i díky blogu a zaznamenaným událostem jsem pak mohl dát dohromady své zážitky a připravit celou sérii besed, při kterých jsem s Vámi tuto cestu mohl sdílet. Také jsem velmi vděčný, že jsem si díky Vám čtenářům a posluchačům mohl vyzkoušet, co to znamená stát na pódiu před publikem.

Nejčtenější články a nová témata

Poutní trasa z České republiky do města Santiago de Compostela
Z Čech do Santiága

Na žebříčku nejčtenějších se jednoznačně drží soupis vybavení (zde). Druhé místo zaujímá  článek s informacemi o trasách a mapou pouti do Santiága (zde). Velmi mě těší, že jsou Vám sepsané a na vlastní kůži odzkoušené informace k užitku a stojí za to je číst.

Určitě jste si jako pravidelní návštěvníci také všimli, že v poslední době jsem rozšířil tématiku blogu o další druhy nejen cestovních zkušeností, doporučení, nápadů a názorů. Budu se snažit i nadále přinášet zajímavá témata a pokusit se Vás čtenáře povznést trochou inspirace.

Myslím, že do budoucna se budu ještě věnovat tématům jako psaní a práce na dálku, samostatnost a nezávislost. Ale uvidíme, co všechno se cestou ještě objeví. Všechno má totiž svůj správný čas (zde).

Další cestování

S cestováním však také není konec. Na podzim se chystám na další velkou výpravu. Sice zatím nevím jak, ale doufám, že se mi to podaří vyřešit i po finanční stránce. Tak mi držte palce.

Teda vlastně držte place nám, protože tentokrát při troše dobré vůle pojedu se svou milou přítelkyní. O zajímavé situace tak určitě nebude nouze.

Statistiky

Za dobu fungování máme na blogu k dispozici bezmála 100 zajímavých článků. Během prvního roku fungování se zde mihlo do 10 čtenářů za den. Během toho druhého už to byly desítky. Těším se a doufám, že se během toho třetího roku fungování dostaneme třeba až ke stovkám návštěvníků za den.

Na Facebooku má blog v současné době kolem 120 sledujících a jsem velmi rád, že tato hodnota v čase také postupně roste. Budu jedině rád, když se i nadále budete hlásit k odběru novinek přes Facebook (zde) a případně sdílet se svými přáteli články, které Vás něčím inspirují.

Poděkování

Rád bych tímto všem čtenářům a podporovatelům srdečně poděkoval za přízeň a důvěru. Pevně doufám, že se mi i nadále bude dařit poutavě psát a inspirovat Vás zajímavými tématy a zážitky.

Mohlo by vás zajímat:
Jak dlouhodobě cestovat s minimem peněz?
Jak se zbavit strachu a začít cestovat