Předvánoční darování a vše dobré do nového roku 2018

Předsedkyně poutnického spolku Ultreia
Olga Jankovcová

Setkání s předsedkyní spolku Ultreia, předání daru a vhled do budoucích plánů sdružení. Příprava dalších besed a přání všeho dobrého do nového roku 2018 nejen čtenářům mého blogu.

V předvánočním shonu jsem se setkal s Olgou Jankovcovou, předsedkyní poutnického spolku Ultreia. Předal jsem slíbený dar, polovinu částky z výnosu šesti svatojakubských besed, ve výši  4 240 Kč (Více zde).

S nezdolným optimismem a nadšením mi Olga vylíčila plány spolku na příští rok a utvrdila mě v přesvědčení, že darovené prostředky budou účelně využity. Spolek bude v příštím roce pokračovat se značením nových poutních tras a umisťováním kamenů podél nich. Můj, tedy vlastně náš příspěvek, tak bude nejpravděpodobněji použit právě na takový svatojakubský kámen nebo na organizaci náležitostí s ním spojených.

Kilometrovník s Vaším jménem?

Vztyčit jeden takový kámen však není levnou záležitostí. Přestože pro snížení nákladů vytesají nápisy kameničtí učni, tak náklady stále zhruba třikrát převyšují výše uvedený příspěvěk.

Proto jsem se s Olgou domluvil, že prostřednictvím svého blogu vyzvu další spřízněné poutníky, aby v případě zájmu také podpořili činnost spolku Ultreia. V případě větších darů tak může některý z kilometrovníků podél nově značených svatojakubských tras nést třeba právě Vaše jméno.



Připravuji další termíny besed

Rád bych během února až dubna uspořádal několik dalších besed na téma: Svatojakubská pouť do města Santiágo de Compostela. Zatím mám potvrzený jen termín v kasejovické knihovně, ale při troše dobré vůle bude na programu i Ostrava či Opava. Nechám se však překvapit, kam všude mě jarní vítr zavane.

Poděkování čtenářům a jen to dobré do nového roku

Rád bych tímto poděkoval všem Vám pravidelným, občasným i náhodným čtenářům svého blogu za přízeň a popřál Vám a vlastně všem lidem jen to nejlepší do nového roku 2018. Nechť naše kroky vedou k novým výzvám, se kterými budeme moci poměřit své síly.

Rok velkých změn?

Čím dál tím víc mi v poslední době připadá, že se nacházíme v historicky převratné době, která nás brzy překvapí velkými změnami.  Jaké přesně budou, netuším. Je však třeba se na ně připravit. Jestli však budou pozitivní, záleží jen na tom, jak se k nim postavíme. Takže do nového roku vstupme optimistickou nohou, ať to všechno co nejlépe zvládneme. Mnoho zdaru.

Čtěte dál:
Vybavení na tisíce kilometrů dlouhou pěší pouť
Kudy z Čech do Santiága de Compostela?