Svatojakubská pouť v médiích: Rozhovor pro kanál Kecall a rádio Expres FM

Rozhovor o Svatojakubské pouti
Média Jindřich Smítka

Rozhovor o Svatojakubské pouti z Čech do Santiága de Compostela bude možné shlédnout ve videu cestovatelského kanálu Kecall či poslechnout už tuto neděli na pražském rádiu Expres FM.

Rád bych tímto poděkoval médiím za zájem o Svatojakubskou pouť a možnost veřejně sdílet zkušenosti s ní. V posledních dnech jsem pro veřejnost společně s cestovatelským video-kanálem Kecall a pražským rádiem ExpresFM připravil rozhovory na téma Svatojakubské pouti.

Jejich cílem je představit Svatojakubskou cestu veřejnosti spolu s prožitkem, kterého se mi cestou dostalo. Doufám, že se mi těmito kroky podaří rozšířit povědomí o její existenci a podpořit zájem dalších poutníků o její absolvování.

Ukázku z rozhovoru pro cestovatelský kanál Kecall je už  teď možné shlédnout na: https://www.facebook.com/jindrichsmitkasantiago/. Plná verze pak vyjde v nejbližších dnech.

Svatojakubská cesta na rádiu Expres FM

Přijal jsem také pozvání Marka Malíka z pražského rádia Expres FM do nedělního pořadu Tepláky, který se dle vlastních slov zabývá „aktivním pohybem a zajímavými činnostmi se zajímavými lidmi, kteří vás mohou inspirovat“.

Rozmlouvali jsme o tom, co člověka k cestě přivede, jak se na ni připravit, jak je značená či jaké to je dorazit po 3000 kilometrech do Santiága de Compostela.

Rozhovor poběží již tuto neděli (18. 7.) od 17:00 hodin v pražském éteru na frekvenci 90,3 FM. V repríze pak pořad poběží následující středu od 23:00. Záznam bude posléze zpřístupněn veřejnosti a jako další zdroj informací ho pro zájemce uvedu na tomto blogu.

Kudy cesta vede?

Kudy jsem do Santiága de Compostela šel a jak jsem se v konkrétních etapách cítil, jsem zvěčnil na přehledné mapě v článku: Kudy z Čech do Santiága de Compostela (zde).

Co s sebou na 3000 kilometrů dlouhou pouť?

Jak se na takovou cestu připravit, co si vzít s sebou a co naopak raději nechat doma, abyste to nemuseli posílat zpět poštou nebo rovnou vyhazovat, jsem psal v článku (zde).